By Liligance 10/07/2020

“Micro Wedding” Mikro Düğün Nedir?  

Küçük düğünler son yıllarda yurtdışında gitgide yaygınlaşmaktaydı. Büyük organizasyonlarla uğraşmak istemeyenler için ve büyük yemekli düğünlere çok fazla para harcamak istemeynler için daha bütçe dostu bir seçenek olarak karşımıza çıkıyordu.

İçinde bulunduğumuz pandemi koşulları için de aslında mükemmel bir seçenek. Koronovirüs yüzünden pek çok düğün iptal edilmek zorunda kaldı.

Küçük bir düğün sadece eşinizin ve sizin katıldığı ya da çok yakın ail eve arkadaşlar dışında kimsenin yer almadığı bir merasim olarak düşünülebilir. Bizim için bu nikah olarak düşünülebilir aslında. Pek çok kişi belediye salonunda önce nikah merasimi yapıyor sonrasında küçük bir yemekle kutlamaları tamamlıyordu.

Dilerseniz sizin için anlamlı ya da ikinizin de gitmekten mutluluk duyacağı küçük bir tatil beldesinde evlenebilirsiniz. Evliliğinize sadece çift olarak yapacağınız bir şeyle başlayabilirsiniz.

Mesela Cunda, Foça, Urla…

Başbaşa Küçük Bir Kaçamak

Büyük düğünlerde gelin ve damat genelde zamanın nasıl geçtiğini anlamadıklarından ve düğünden istedikleri gibi tad alamadıklarından şikayet ederler. Zamanın büyük kısmı konuklara geldikleri için teşekkür etmekle ya da onlarla fotoğraf çektirmekle geçer. Daha küçük bir grupla, hayatınızın eş olarak geçirmeye başladığınız ilk anların tadını çıkarabilir ve sevdiğiniz yakın çevrenizle doya doya bu anları paylaşabilirsiniz.

Birlikte daha fazla kaliteli zaman geçirme imkanı

Bütçeden Tasarruf

Az sayıda konukla , düğün için kiralayacağınız yerden, yemek içecek tatlı, diğer ikramlardan ve dekorasyon masraflarından büyük miktarda tasarruf edebilirsiniz.

Belki bütçe sorununuz yok ama yine de tasarruf ettiğiniz parayı sizing için kıymetli olan başka şeyler için harcayabilirsiniz.

Belki siz de en başından beri düğün yerine sade bir nikah ile evlenmenin daha iyi olacağını düşünüyordunuz. Şimdi virus nedeniyle de bu seçenek daha mantıklı görünmeye başladı. Davetli listenizi küçük tuttuğunuzda gönlünüzün dilediği herhangi bir yerde evlenebilirsiniz. İster deniz kenarında güneşin batışında ister kendi yazlığınızın bahçesinde…

Düğün Lokasyonu

Gönlünüzden ilk buluşmanızı gerçekleştirdiğiniz o tatlı kafede evlenmek geçiyorsa, küçük bir grupla bunu gerçekleştirmek şüphesiz daha kolay olacak. Sevdiğiniz bir otelin roof barı, bir restorant ya da diledğiniz herhangi başka bir yer. Onlarca kouğun ulaşım imkanlarını, park yeri sorunlarını dert etmeden dilediğiniz yer ve zamanda  evlenme lüksü!

Tüm evlenecek çiftlere şimdiden mutluluklar!