By Liligance 08/03/2020

Bu Yılın Moda Renkleriyle, Organizasyonlar için Renk Paleti Örnekleri

1-Bordo

Renk paletini belirlemeden önce organizasyon için bir tema kurgulamalasınız. Bu kurgu size renk seçiminde yardımcı olacaktır. Sıcak ve soğuk renklerden bahsetmiştik,  bu renklerin uygulamada en yaygın kullanımları, kış temalı bir organizasyon için mavi ve gri tonlarını, yaz temalı için ise sarı,kırmızı tonlarının kullanımıdır.

Renk paletleri genellikle 3-5 renkten oluşur. İsterseniz daha fazla renk de ekleyebilirsiniz ancak renkleri dengelemek daha zor bir hale gelecektir. Paletteki renkleri daha önceki renk seçim yazımızda nasıl seçeceğinizi detaylı olarak anlatmıştık. Kısaca, renk paletleri genellikle bir baskın renk ve onun tamamlayıcı renklerinden oluşur.

Renk paletine karar verdikten sonra, elbisenizi, nedime kıyafetlerini, davetiyeleri , damatlığı, organizasyon dekorlarını ve diğer tüm tamamlayıcı detayları belirlediğiniz palete göre seçmelisiniz. Bunu uyguladığınızda tüm organizasyonun hayalinizde canlandırdığınız tema ile uyumlu olduğunu göreceksiniz.

Son yıllarda ana renklerin mat tonlarının kullanımının giderek yaygınlaştığını görüyoruz. Bu durum organizasyonlar için de geçerli. Bu yılın en gözde renk paletlerinin örneklerini sizin için derledik.

2- Zümrüt Yeşil

Bordoyu baskın renk olarak seçip, kendi ailesinden açık pembemsi ve kahveringi tonlar, karşıt rengi yeşil ile kombinleyerek renk paletinizi tamamlayabilirsiniz.

Photographs by Devon Divine,Sandra Seitamaa, Marc Babin, Christian Bowen, Miguel Angel Hernandez, Katie Burkhart on Unsplash

Photographs by Analisa Benevides, Secret Garden, Oswaldo Ibanez, Freddy G, Katelyn MacMilan, Thomas William on Unsplash

3- Toz pembe "Blush"

Bu açık ten rengi pembe arası renk kesinlikle son zamanların en favori renklerinden. Elbiselerde ve aksesuarlarda kullanıldığında romantik bir görünüm oluşturuyor. Özellikle şifon gibi kumaşlarda uçuş uçuşluk hissini arttırıyor.

Photographs by Jordan Arnold, Samantha Gades, Valerie Elash, Leslie Jonas on Unsplash

4- Leylak

Leylak renkli bir tema seçerseniz, lavanta tarlalarında dış çekim güzel bir tercih olabilir.

Photographs by Thomas Ae, OC Gonzales, Heather Mount, Franck Morel, Stella de Smit on Unsplash

5- Mint

Mint yeşili olarak bilinen mavi+yeşil renk çok taze ve serin bir görünüm veriyor. Sıcak yaz günleri için insanın içini ferahlatacak bir renk tercihi olabilir.

Zümrüt yeşil her mevsim tercih edilebilecek yoğun ve asil bir renk.  Karşıt rengi kırmızı ailesinin açık mat tonlarıyla çok güzel uyum sağlayabilir.

Photographs by Christiana Rivers, Ricardo Moura, Davids Kokanis, Annie Gray on Unsplash